Voor wie

Jongens en meiden van 11 tot 15 jaar die houden van actie en gezelligheid!

Wat doen we

De Ruïne in het Groenendaalse Bos is onze uitvalsbasis. Van hieruit doen we zeer diverse activiteiten zoals (sluip-)spellen in het bos, een potje voetbal, gaan we koken of bakken, oefenen we outdoor technieken en maken we kampvuur. Voor gezellig chillen in onze eigen ruimte hebben we gelukkig ook nog tijd. 

Drie keer per jaar gaan we op kamp: in de herfst en winter een weekend, in de zomer een week. Tijdens het kamperen ben je bij de verkenners wat zelfstandiger dan bij de welpen. Je zet met elkaar de tent op, bouwt een keuken ala Paschalis, kookt en eet met elkaar.

Verder zijn er nog wat andere bijzondere opkomsten bij de Verkenners. Deze en de eerder genoemde kampen staan hieronder op een rijtje:

  • Tikibad: Eens in het jaar gaan we met alle verkenners en leiding naar het tikibad. Hier kan iedereen lekker ontspannen en genieten.
  • Kerstopkomst: Tijdens de laatste opkomst voor kerst gaan we met zijn allen dineren in Paschalis style zodat we allemaal in een feeststemming komen. 
  • Herfstkamp: Dit weekendkamp vindt meestal plaats op het Naaldenveld. Het is bedoeld voor gezelligheid en om mogelijke nieuwe leden die van buitenaf of van de welpen komen te laten wennen aan de groep. 
  • Winterkamp: De winter heeft de kortste dagen. Dat geeft veel mogelijkheden tot leuke sluipspellen in het donker. Daarom gaan we iedere winter een weekend op kamp. 
  • Zomerkamp: Een week lang met vrienden kamperen zonder je ouders. Vanaf mooie terreinen in Nederland wordt er gewandeld, gefietst, gezwommen,  geshopt en natuurlijk gedropt. Het is een van de hoogtepunten van het jaar!
  • Overvliegen: Indien leden ‘overvliegen’ naar een hogere speltak gaan zij over een parcours door bos en water, gebouwd door de verkenners en rowans. Gegarandeerd vies en lachen!

Waar en Wanneer

De Verkenners komen elke vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur bij elkaar in de Ruïne aan de rand van het Groenendaalse Bos, ingang Mariënheuvel aan de Glipper Dreef.

Leiding

Het leidingteam van de Verkenners bestaat uit Marianne en Martijn aangevuld met diverse hulpleiding. Met zijn allen vullen ze het programma voor de opkomsten in. 

Contributie

De contributie bedraagt € 13,50 per maand, exclusief bijdragen voor kampen en bijzondere opkomsten.

Lid worden

Ben je nieuwsgierig geworden? Omdat er grote interesse is voor deze speltak is er momenteel helaas een wachtlijst. Je mag tweemaal vrijblijvend meekijken en beslissen of je op de wachtlijst wilt. Zodra er plek is vrijgekomen mag je nogmaals twee keer vrijblijvend kijken en dan besluiten of je lid wilt worden. Voor vragen en informatie kan je mailen naar: verkenners@paschalisbaylon.nl

Impressie