Voor wie

Jongens en meiden van circa 15 tot 18 jaar die met elkaar kunnen beslissen of ze actief willen zijn of willen chillen.

Wat doen we

De Rowans zijn de oudste groep bij Paschalis. Daarom zijn we volwassen genoeg om zelf invulling te geven aan de programma's die we draaien. De leiding is er alleen om ons een beetje in de goede richting te sturen. We opereren vanuit een prachtig nieuw hok dat we zelf hebben opgeknapt bovenin de Ruïne van de Paschalis. We kunnen besluiten om een avondje te rennen of er kan gewoon in het hok zelf een spelletje gedaan worden. Dat is helemaal aan de leden. 

Net zoals de jongere groepen gaan we een aantal keer op kamp. Natuurlijk is er een zomerkamp waar er veel wordt gehiked van camping tot camping maar waar ook veel tijd is voor leuke activiteiten en veel ontspanning. Verder zijn er gedurende het jaar nog 2 á 3 weekendkampen waar de Rowans met hulp van de begeleiding een mooi programma opzetten. 

Verder hebben we gedurende het jaar nog een aantal speciale opkomsten:

  • Gourmetten: Vlak voor kerst wordt er met de hele groep gegourmet om alvast in de feeststemming te komen. Dit gebeurt meestal tijdens de laatste opkomst voor de kerstvakantie.
  • Erwtensoep maken: In de koude wintermaanden is het heel fijn om erwtensoep te eten. Dat weten de Rowans ook en daarom wordt er elke winter erwtensoep gemaakt en verkocht aan iedereen die het wil. De winst die gemaakt wordt kan dan weer gebruikt worden voor een leuke activiteit tijdens zomerkamp.

Waar en Wanneer

De Rowans komen elke vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur bij elkaar op de bovenste verdieping van de Ruïne aan de rand van het Groenendaalse Bos, ingang Mariënheuvel aan de Glipper Dreef.

Leiding

De Rowans zijn heel zelfstandig, maar af en toe een beetje begeleiding kan geen kwaad. Daarom zijn er 4 personen die leiding geven aan de Rowans. Dat zijn Maaike, Remon, Koen en Cindy.

Contributie

De contributie bedraagt € 13,50 per maand, exclusief bijdragen voor kampen en bijzondere opkomsten.

Lid worden?

Voor vragen of informatie kan je mailen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.l

Impressie