Voor wie

Onze welpengroep is voor jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar die het leuk vinden om lekker buiten te zijn en samen met andere kinderen te spelen in het mooie Groenendaalse Bos.

Wat doen we

Onze blokhut staat in het Groenendaalse Bos. Daarom doen we met de welpen meestal een groot spel in het bos. Het zijn spellen waarbij je lekker kunt rennen, waarbij je slim en handig moet zijn en waarbij je met elkaar moet samenwerken. Als het erg slecht weer is blijven we in de blokhut en doen we daar spelletjes of leren we het begin van scoutingtechnieken, zoals pionieren (= bouwen met palen en touwen). Ook kan je ervoor kiezen om een insigne te halen en aan de groep laten zien wat je daarvoor hebt gedaan. Bijvoorbeeld door een fotocollage te maken van beestjes die je in het bos of in de tuin hebt gevonden en de blaadjes die ze eten. Of door een kunstwerk te maken en te vertellen hoe je dat hebt gedaan.

Kamperen hoort natuurlijk ook bij scouting. Daarom gaan we in het voorjaar een weekend kamperen op het Naaldenveld. En aan het begin van de zomervakantie gaan we zelfs een hele week op kamp, maar dan veilig in een blokhut.

Tijdens het scouting jaar zijn er enkele speciale opkomsten:

  • Herfstdag. Een dag waarop we meestal heel wat anders doen dan normaal, bijvoorbeeld lekker naar het zwembad en pannenkoeken eten, naar de dierentuin of naar een grote speeltuin.
  • Boerenkooldag. De traditionele scoutingopening van het nieuwe jaar. Een middag waarin alle groepen samen een spel doen en aansluitend is er boerenkool rond het kampvuur, ook voor de ouders en broers of zussen.
  • Weekendkamp. Een nachtje kamperen op scoutingkampeerterrein Het Naaldenveld in Bentveld.
  • Zomerkamp. Een hele week gaan we op kamp in een blokhut van een andere groep, ergens in Utrecht, Noord-, of Zuid-Holland.

Wanneer en Waar

De opkomst van de welpen is elke zaterdag, van 13:30 tot 16:00 uur. 
We beginnen en eindigen altijd bij onze blokhut.

Leiding

Bij elke opkomst zijn er veelal 3 personen die leiding geven. Er zijn een paar mensen die er elke week zijn, anderen komen minder vaak en rouleren per week. Net als alle welpengroepen wordt gewerkt met het thema Junglebook en de leiding heeft daarom ook een aparte scoutingnaam. 

Bijvoorbeeld:
Maaike = Shere Khan
Annick = Rikki Tikki Tavi
Ilse = Ikki  
Paul = Bagheera

Contributie

De contributie bedraagt € 13,50 per maand, exclusief bijdragen voor kampen en bijzondere opkomsten.

Lid worden

Als het je leuk lijkt om bij onze groep te komen kun je gewoon langskomen op de zaterdagmiddag, vanaf 13:15 uur bij de blokhut (zie adres). Vanaf 13:45 zijn we meestal ergens in het bos dus dan is het wat lastiger om ons te vinden. Je mag 4 keer gratis komen kijken en daarna kun je beslissen of je er op wil. Het zou wel fijn zijn als je voor de opkomst even aangeeft dat je komt. Gebruik hiervoor het volgende adres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Voor meer informatie en bij vragen kan er ook naar dit adres gemaild worden.